چگونه میتوانیم سطح فکری و اعتقادی خود را دربارة امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف بالاتر برده و عمیقتر کنیم؟
1. توجه به حضرت حق و دعا و انابه به درگاه او و توجه به وظایف دینی، تا دل روشن و پاک گردد و بتواند تجلیگاه انوار و معارف حق باشد. این
انوار، هم الهامات الهی را شامل میشود و هم تفکر را.
2. مطالعه کتابها و گفت و گو با اندیشوران و صاحبان علم و فکررا .گفتنی است انسان علاوه بر جسم، دارای روح است که شخصیت اصلی او را تشکیل میدهد. روح نیز همچون جسم دارای نیازمندیها بوده و گرفتار آفتها و بیماریها میشود.
و در حدیث معروف دیگر پیامبر فرمود: «خلفا و جانشینان من دوازده نفرند».3
طبق این حدیث، آن اهل بیت که در کنار قرآن هستند، دوازده نفر خواهند بود.
در احادیث متعدد دیگر خداوند نام این دوازده نفر را ذکر کرده است؛ برای نمونه، وقتی آیه «أَطِیعُوا اللَّهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ»4 نازل شد، از پیامبر دربارة اولی الامر سؤال شد که که آنان چه کسانی هستند؟ پیامبر، آنان را معرفی کرد که اول آنها علی بن ابیطالب است و سپس نام باقی امامان را تا امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف بیان فرمود.5
پس ما به کمک عقل و نقل فهمیدیم که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف که در کنار قرآن قرار دارد و عالم به علم الهی و معصوم است، همان امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
البته باید با تفکر بیشتر و با استفاده از روایات، ادعیه و زیارات معرفت خود را به امام و مقام او بیشتر و عمیقتر کنیم. گفتنی است اگر انسان سعی کند ایمان را در خود تقویت کند و به وظایف دینی عمل کند، خداوند عنایت بیشتری به او کرده، او را در شناخت بهتر و کاملتر امام کمک میکند.
3. از راههای مختلف میتوان فهمید انسان چه مقدار به امام معرفت پیدا کرده است؛ از جمله:
ـ چه مقدار به او محبت دارد و به یاد او است؟
ـ در برابر شبهات، تا چه اندازه خود را میتواند حفظ کند و عقیده صحیح خود را از دست ندهد؟
ـ به وظایف دینی، چه مقدار توجه دارد و به آنها عمل میکند؟
هر اندازه محبت و یاد امام بیشتر باشد و توجه به وظایف دینی دقیقتر و کاملتر باشد و انسان در برابر شبهات مقاومتر باشد، به همان اندازه معرفت پیدا کرده است.
بنابراین، باید به دو عنصر عقل و نقل توجه کرد و از درگاه خداوند توفیق خواست و با بالابردن صفت تقوا، با عمل به دین و تکالیف شرع، دل و روح و قلب را قابل پذیرش انوار الهی کرد.
در پایان بیان این نکته خالی از لطف نیست که هر چند دشمنان، از راههای گوناگون به مرزهای فکری و اعتقادی و اخلاقی هجوم برده و در صدد انحراف مردم ـ به خصوص جوانان ـ هستند؛ ولی عنایت الهی متوجه طرفداران حق است. خداوند میفرماید: «وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً * وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْراً»؛ «کسی که تقوای الهی را پیشه کند، [خداوند] برای او راه خروج [از بن بستها را] قرار میدهد و به او روزی میدهد از جایی که گمان نمیبرد و کسی که به خدا توکل کند، پس خدا برایش کافی است».6
این رزق و روزی، شامل رزق و روزی معنوی و معرفتی نیز میشود. امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف مراعات حال شیعیان را مهمل و رها نگذاشته است.7 رعایت حال در همه امور است؛ حتی امور معنوی و فکری؛ پس اگر علاوه بر تلاش علمی و مطالعاتی، تقوا پیشه کنیم و به دستورات دین پایبند باشیم، خداوند و امام7 توجه بیشتری به ما خواهند داشت و علاوه بر امداد در پیشرفت معرفتی و ایجاد آمادگی، ما را از کید دشمنان حفظ میکنند.
پی نوشتها:
1. آل عمران (3):164.
2. صحیح مسلم، ج4، ش2408، چاپ عبدالباقی، ص1803؛ سنن ترمذی، ج5، ش3788، الاحتجاج، ج1، ص216 و 391.
3. صحیح مسلم، ج6، ص102 و ج3، ص1453، ح5؛ صحیح بخاری، ج2، ص147، ح79؛ غیبت طوسی، ص88؛ غیبت نعمانی، ص75.
4. نساء (4):59.
5. تفسیر نورالثقلین، ج1، ص499.
6. طلاق (65): 2و3.
7. نامه به شیخ مفید، الاحتجاج، مرحوم طبرسی، ج2، ص495.
صلوات
الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
به نام خدا
سلااااااااام
خوبی؟
التماس دعا خانوووووم
بوس بوس بوس
سلام
محتاجیم
سلام رفیق..
خیلی جالب بود.
راستی چرا تناقض شعر رو نگفتید؟
هه هه
موید باشید
بسم رب المهدی المنتظر
نهمین دوره ی ختم جمعی قرآن کریم جهت سلامتی و تعجیل در ظهور امام زمان(عج) در وبلاگ*روزگار رهایی* درحال برگزاری است.
دوستانی که تمایل به شرکت در این طرح را دارند در بخش نظرات وبلاگ ثبت نام کنند.
التماس دعا
سلام.
شما به مهمانی خدا دعوت شده اید!
بروزم و منتظر حضورتون.
التماس دعا![گل]